eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Védőmaszkos eladó egy bolt előtt Nápolyban 2020. május 4-én, miután Olaszországban megkezdték a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozások fokozatos enyhítését.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Cesare Abbate

Koronavírus - nyolc olasz régióban romlik a helyzet

Az utóbbi hónapban fokozatosan emelkedik és immár igencsak közelít az 1 egészhez Olaszországban a járvány fertőzési rátája, az az arányszám, amely megmutatja, hogy egy koronavírus-fertőzött átlagosan hány embert fertőz tovább - adta hírül hétfőn a Hszinhua kínai hírügynökség.

Nyolc régióban már 1 fölött van az érték, ami a ragály egyre gyorsuló terjedését jelezheti előre. Az országos átlag a pénteken közzétett hivatalos adat szerint ugyanakkor még "csak" 0,98, és 1 alatt van a hányad Lombardiában, amelyet a leginkább sújtott tél végén és tavasszal a járvány.

Bár a fertőzési ráta emelkedő, az újabb bizonyított esetek száma alacsony. Hétfőre - egy nap alatt - a 60 milliós lakosú Olaszországban csupán 159 új fertőzöttet regisztráltak, míg március 18. és április 12. között négyezer fölött volt a szám.

Ami a ragály halottait illeti, hétfőre 12-en vesztették életüket egy nap alatt, míg március 27-én - a legtragikusabb napon - 969-en haltak meg a járvány miatt.

Az olasz Nemzeti Egészségügyi Intézet mindazonáltal arra figyelmeztet, hogy a járvány kitörhet több gócban is bizonyos feltételek megléte esetén.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×