eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Közlekedési rendőrök az erdélyi Csíkszeredában 2020 március 26-án. A részleges kijárási tilalmat szigorították Romániában. Március 25-én 12 órától csak azok hagyhatják el lakásukat, akiknek munkahelyi kötelezettségeik, gyógykezelésük, rászoruló hozzátartozójuk ellátása, vagy a legszükségesebb árucikkek beszerzése miatt ez elkerülhetetlen. Minden esetben a munkáltató által kibocsátott igazolást vagy saját felelősségre kiállított nyilatkozatot kell felmutatni a lakás elhagyására magyarázatot kérő rendfenntartóknak.
Nyitókép: Közlekedési rendőrök az erdélyi Csíkszeredában 2020 március 26-án. A részleges kijárási tilalmat szigorították Romániában. Március 25-én 12 órától csak azok hagyhatják el lakásukat, akiknek munkahelyi kötelezettségeik, gyógykezelésük, rászoruló hozzátartozójuk ellátása, vagy a legszükségesebb árucikkek beszerzése miatt ez elkerülhetetlen. Minden esetben a munkáltató által kibocsátott igazolást vagy saját felelősségre kiállított nyilatkozatot kell felmutatni a lakás elhagyására magyarázatot kérő rendfenntartóknak. (MTI/Veres Nándor)

Romániában kevesebb az új fertőzött, de több a súlyos eset

Az elmúlt 24 órában újabb 823 embernél mutatták ki a koronavírust., ez azt jelenti, hogy 12 nap óta először esett ezer alá a napi esetszám.

Az utóbbi két nap bíztató eredményei azonban még nem feltétlenül igazolják azt, hogy Romániában megállt a fertőzés terjedésének gyorsuló üteme, hiszen - hétvége lévén - ezen a két napon alig fele annyi tesztet értékeltek ki, mint amennyit hétköznap szokás. A hétfői jelentésben az utóbbi két hét átlagánál kevesebb, 19 újabb haláleset szerepel. Az ismert aktív esetek száma megközelítette a 24 ezret, 7660 beteget kórházban ápolnak, közülük

minden korábbinál több, 419 páciens szorul intenzív terápiás kezelésre.

Romániában eddig 54 ezer embernél mutatták ki a koronavírust. A járvány júliusban kapott erőre, az utóbbi egy hónap alatt annyian kapták el a fertőzést, mint ahányan az előző négy hónapban együttvéve.

Az aktív esetek száma még gyorsabban növekszik: az utóbbi két hétben megduplázódott.

A járvány főleg Bukarestben és a főváros közelében található megyékben terjed. Az ország megyéinek mintegy felében augusztustól a kültéren is kötelezővé tették a védőmaszk viselését azokon a zsúfolt helyeken, ahol nem lehet megfelelő távolságot tartani.

Az országos járványügyi operatív törzs vasárnaptól a vendéglátóhelyek nyitva tartását is korlátozta. Bukarestben, illetve Arges, Brassó, Konstanca, Dambovita, Ilfov, Prahova és Galati megyében a kerthelyiségek, klubok és más szórakozóhelyek nem tarthatnak nyitva 23 és 6 óra között.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×