eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Abderrahim, egy 55 éves utcai árus fügefalevélből fabrikált védőmaszkot visel az új koronavírus elleni védekezésképpen a marokkói Rabat óvárosában, a medinában 2020. március 18-án.
Nyitókép: MTI/AP

Marokkói zárlat: káosz és pánik az utakon

A hatóságok a koronavírus terjedése miatt nyolc várost zártak le, de nem jelezték előre.

Közel kétszáz baleset történt két nap alatt a marokkói utakon, miután a kormány váratlanul lezárt nyolc várost a koronavírus terjedése miatt. A hivatalosa adatokat szerdán tették közzé.

Ezek szerint a balesetekben 15-en meghaltak, 313-an megsérültek, közülük 19-en súlyosan. Ez nem tér el különösebben a szokásos júliusi átlagtól (napi 84 baleset, 150 sérült) - közölte a kormány.

Vasárnap a hatóságok váratlanul lezártak nyolc várost, közöttük Marrákest és Tanger kikötővárost, aminek következtében kaotikus helyzet alakult ki az utakon és a pályaudvarokon.

A korlátozásokat a pénteken esedékes, családi körben tartandó muzulmán áldozati ünnep, az íd el-adha előtt néhány nappal megnőtt fertőzésszámmal indokolták.

Marokkóban kedd este 21 381 igazolt fertőzöttet tartottak nyilván, a halottak száma 327 volt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×