eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Megmérik a testhőmérsékletét egy vásárlónak, aki egy újranyitott Apple-üzletbe érkezik az Alabama állambeli Birminghamban 2020. május 13-án, a koronavírus-járvány idején.
Nyitókép: MTI/EPA/Erik S. Lesser

Járványügyi szakértő: már nem tudják kordában tartani a járványt az Egyesült Államokban

Jóval gyorsabb ütemben terjed az Egyesült Államokban az új típusú koronavírus, mint azt a járvány kezdetén, márciusban-áprilisban tapasztalhatták, és gyakorlatilag tehetetlenek a járványügyi szakértők.

„Nem vagyunk olyan helyzetben, mint Új-Zéland, Szingapúr vagy Dél-Korea, ahol minden egyes új esetet gyorsan azonosítanak, nyomon követik a kapcsolatfelvételt és izolálják a fertőzötteket." Túl sok a fertőzött az országban és ez nagyon elkeserítő – mondta Anne Schuchat, az amerikai járványügyi hivatal, a CDC alelnöke a CNBC-nek adott interjúban, amit a Portfolio szemlézett.

Schuchat úgy látja, hogy olyannyira elterjedt a vírus Amerikában, hogy már nem tudnak ellene koncentráltan védekezni; a hatalmas területű országban számos gócpontban tombol egyszerre a járvány és folyamatosan új és új gócpontokat azonosítanak. Nehezíti a helyzetet, hogy most már nincsenek olyan szigorú intézkedések, mint amelyek New Yorkban, Connecticutban vagy New Jerseyben megállították a járványt.

A CDC alelnöke elmondta: arra kell készülni, hogy eltart még a járványhelyzet az USA-ban, csak limitálni lehet a pusztítást azzal, hogy távolságot tartanak egymástól az emberek, maszkot viselnek vagy megmossák a kezüket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×