eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Maradj otthon, védd az Országos Egészségügyi Szolgálatot és ments életeket jelentésű feliratok az oxfordi Fő utcában 2020. április 17-én. A brit kormány egyelőre fenntartja a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozásokat, amelyek szerint a lakosság csak a legszükségesebb esetekben hagyhatja el otthonát.
Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

Megjöttek a friss brit adatok, nagyon messze még a járvány vége

A legújabb statisztika szerint átlépte a 15 ezret az új koronavírus okozta járvány halálos áldozatainak száma Nagy-Britanniában.

A brit egészségügyi minisztérium szombat délutáni jelentése szerint az elmúlt 24 órában 888 halálesetről érkezett bejelentés a hatóságokhoz, 41-gyel több, mint egy nappal korábban.

A nagy-britanniai adatok rendszeres közlésének kezdete óta az egy napon belüli halálesetek eddigi legmagasabb száma 980 volt; ezt múlt csütörtökön mérték. Azóta lassan, egy-egy napi emelkedéssel ugyan, de csökken vagy stagnál a naponta jelentett halálozások száma.

A brit szaktárca szombati tájékoztatása szerint Nagy-Britanniában eddig 15 464-en haltak meg a koronavírus okozta betegségben.

Stephen Powis, a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) angliai orvosigazgatója nemrégiben kijelentette: ha a nagy-britanniai járvány halálos áldozatainak számát sikerül 20 ezer alatt tartani, az nagyon jó eredmény lenne.

Anthony Costello, a neves University College London egyetem globális egészségügyi intézetének (Institute for Global Health) igazgatója a londoni alsóház egészségügyi bizottságának videókapcsolattal tartott péntek délutáni meghallgatásán ugyanakkor nem zárta ki, hogy Nagy-Britanniában akár 40 ezer halálos áldozata is lehet a járványnak. A professzor szerint

ez rosszabb halálozási arány lenne az olaszországinál és a spanyolországinál.

Hozzátette: a brit kormány "számos fronton" túl lassan reagált a járvány megjelenésére. A brit egészségügyi minisztérium szombati tájékoztatása szerint a szűréssel újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma egy nap alatt 5526-tal emelkedett. Egy nappal korábban 5599 új fertőzésről számoltak be a brit hatóságok.

Nagy-Britanniában szombatig 357 023 embert vetettek alá szűrővizsgálatnak és közülük 114 207-ről állapították meg, hogy megfertőződtek az új koronavírussal.

Az elmúlt 24 órában 15 472 koronavírustesztet végeztek. A brit kormány célkitűzése az, hogy a hónap végéig 100 ezerre emelkedjen a naponta elvégzett koronavírus-szűrések száma.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×