eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nejlonzsákot a fejére húzva védekezik a koronavírus ellen egy férfi a párizsi Eiffel-torony előtt 2020. március 22-én. A francia parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely alapján lehetővé válik a két hónapos egészségügyi rendkívüli állapot kihirdetése a koronavírus-járvány idejére.
Nyitókép: MTI/EPA/Julien De Rosa

Még egy hónapig marad a szigor Franciaországban

Franciaországban május 11-ig lesznek érvényben a koronavírus-járvány megfékezése érdekében március 17-én életbe lépett kijárási korlátozások - jelentette be Emmanuel Macron államfő televíziós beszédében.

"A legszigorúbb karanténnak május 11-ig folytatódnia kell" - mondta a köztársasági elnök.

"Az enyhítés május 11-én csak akkor lesz lehetséges, ha továbbra is felelősek maradunk, tiszteletben tartjuk a szabályokat, és ha vírus terjedése addig tényleg folytatja a lassulást"

- tette hozzá.

Emmanuel Macron elismerte, hogy Franciaország "nem volt eléggé felkészülve" a járványra, amely több "hiányosságra is rávilágított".

"Mint a világ minden országában, nem volt elég a védőruha, kesztyű, kézfertőtlenítő, nem tudtunk annyi maszkot szétosztani, amennyit szerettünk volna" - hangsúlyozta a francia elnök.

Franciaországban az elmúlt 24 órában 574-gyel 14 967-re emelkedett a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak a száma, 335-en kórházban, 239-en idősotthonokban vesztették életüket - közölte hétfő este a francia egészségügyi tárca.

Az idősotthonokban 5379 áldozatot szedett eddig a Covid-19 betegség, a kórházban elhunytak száma 9588-ra emelkedett.

"A járvány hatása még mindig jelentős" - hangsúlyozta a tárca.

A közlemény ugyanakkor kiemelte, hogy az egymás utáni ötödik nap csökkent az intenzív osztályon ápolt betegek száma, de csak 24-gyel 6821-re, miközben vasárnap 38 súlyos beteggel volt kevesebb a kórházakban, mint előző nap.

Szombaton 124-gyel, pénteken 62-vel, csütörtökön 82-vel voltak kevesebben az intenzív osztályokon, mint az azt megelőző napokon, Szerdán még 17-tel nőtt az új betegek száma, kedden 59-cel, múlt hétfőn 94-gyel.

A regisztrált betegek száma az előző napi 95 403-ról 98 076-ra nőtt. Kórházban 32 113 beteget ápoltak, ami már csak 287-tel több, mint vasárnap, és 532-en gyógyultan távozhattak az elmúlt 24 órában a kórházakból.

Ezzel 27 718-ra emelkedett a kórházban március 1. óta meggyógyultak száma, amihez a tárca szerint "hozzá kell adni azt a több tízezer embert is, akik az otthonaikban gyógyultak meg".

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×