eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Új koronavírussal fertőzött beteget visznek repülőgéphez az észak-olaszországi Bergamo Orio al Serio repülőterén 2020. április 2-án. Bergamo a vírussal egyik leginkább sújtott város Lombardiában, a járvány olaszországi gócpontjában, ahonnan eddig harmincnégy fertőzöttet szállítottak kezelésre repülőgéppel Németországba.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Fabrizio Cattina

Húszezer fölött az olaszországi halottak száma

A friss részletadatok is eléggé dermesztőek, Itália még nagyon nincs túl ezen az egészen.

Kevéssel este 6 óra után megérkeztek a napról napra várva várt olaszországi koronavírus-adatok; az európai koronavírus-fészek ugyanis nagyjából Olaszországra tehető, és ott lobbant lángra elsőként igazán a járvány.

Sajnos az adatok még mindig nem eléggé biztatók, hiszen 566 ember húsvéthétfőre fordulva is elhunyt Olaszországban, ezzel pedig 20 ezer fölé emelkedett az új koronavírus halálos áldozatainak száma.

A napi friss esetszám 3153, ebben szorosan követi Spanyolországot Itália, igaz, a nagyjából ugyanannyi fertőzöttből több mint 10 százalékkal több hunyt el Olaszországban, mint a spanyoloknál - a felépültek száma közben alig feleannyi.

Dermesztő adat még az is, hogy

a "lezárt betegségek" harmada a halálozás, és csak kétharmada a felépülés.

A március 21-ei "csúcsnap" óta csak nagyon-nagyon lassú a javulás tehát Olaszországban, és azt látva sem rózsás a helyzet, hogy húsvétvasárnap már "csak" 431 új halottja volt az országnak, vagyis a javuló tendencia egyáltalán nem egyértelmű, még úgy sem, hogy március 27. óta mintha csökkenőben volna az újhalott-szám.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×