eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Boris Johnson brit miniszterelnök a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10 bejáratában 2019. október 28-án. Az Európai Unió 27 tagállama ezen a napon elfogadta az Egyesült Királyság kérését, hogy rugalmasan halasszák el az ország kiválását az Európai Unióból 2020. január 31-ig.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Tintin és Gandalfék szolgáltak támaszul Boris Johnsonnak a legnehezebb órákban

A Covid-19-cel megbetegedett brit miniszterelnök köszönetét fejezte ki a St. Thomas kórház munkatársainak, miután húsvétvasárnap távozhatott az intézményből.

„Nem tudom elég hálás lenni nekik” – fogalmazott a Covid-19-cel megfertőződött Boris Johnson a londoni St. Thomas kórház orvosaival és ápolóival kapcsolatban, miután egy hét ápolás után kiengedték az egészségügyi intézményből. „Köszönöm nekik az életem” – tette hozzá. A brit kormányfő először szólalt meg, miután a hétfői napon intenzív ápolásra szorult.

Johnson a St. Thomas kórházból Chequersbe, a Londontól körülbelül 60 kilométerre fekvő brit miniszterelnökök vidéki pihenőhelyére távozott, és orvosai tanácsára egyelőre még nem áll azonnal munkába, hanem lábadozik.

Mint azt a The Telegraph megtudta, a brit miniszterelnök a kórházi napjait a Tintin kalandjai képregénysorozat lapozgatásával, és olyan filmek megtekintésével múlatta, mint az Igazából szerelem (Love Actually) és a Gyűrűk Ura-trilógia.

Közben Boris Johnson élettársa, a hamarosan anyai örömök elé néző Carrie Symonds is köszönetét fejezte ki mindenkinek a támogató üzenetekért, valamint a brit egészségügyi rendszernek, és kiváltképp a St. Thomas kórház dolgozóinak.

„Az elmúlt idők valóban sötétek voltak. A szívembe zárok mindenkit, aki hasonló helyzetben van beteg szerettei miatt” – fogalmazott a két hónapon belül szél

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×