eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Az új koronavírus járványa miatt szükségkórházat rendeznek be a philadelphiai Temple Egyetem sport- és rendezvénycsarnokában, a Liacouras Centerben 2020. március 30-án.
Nyitókép: MTI/AP/Matt Rourke

Így áll most a járvány - Kevesebb az új fertőzött, de sok a halott Olaszországban

Kedden 4053 új fertőzöttről és 837 halálos áldozatról számoltak be a hatóságok - írja a worldometer.

Az adatok alapján az előző napokhoz képest valamelyest nőtt a halottak száma, de csökkent az új fertőzötteké - derül ki a számokból. Világszerte 824255 fertőzöttről tudnak, 4065 halálos áldozata van a járványnak, amelyből eddig 174359-en gyógyultak fel.

Az Egyesült Államokban most a legrosszabb a helyzet, ott már 174669 megbetegedésről tudnak, az utóbbi 24 órában csaknem 12 ezer új esetet regisztráltak, a halálos áldozatok száma pedig 3424, 283-mal több, mint egy nappal ezelőtt.

Olaszország a második járványgóc, Európában a legtöbb fertőzött itt található, a keddi adatok szerint összesen 105792 koronavírusos esetről lehet tudni a vírus megjelenése óta, ez idő alatt 12428 embert ölt meg a vírus.

Spanyolországban is a százezer felé közelít az ismert fertőzöttek száma, az elmúlt 24 órában 553 emberéletet követelt a járvány, amelynek ott így már csaknem 8300 halálos áldozat van. A számokat tekintve Kína, Németország és Irán következik a sorban.

Az eddigi legnagyobb mértékben, az elmúlt 24 órában 381-gyel nőtt az új típusú koronavírus-járvány halálos áldozatainak regisztrált száma az Egyesült Királyságban. A londoni tájékoztatás szerint a nagyjából 27 százalékos emelkedést részben az okozta, hogy több tucatnyi, kórházakon kívüli halálesetet is felvettek a hivatalos statisztikába, amelyek eddig nem szerepeltek abban.

Összesen csaknem 1800 halottat regisztráltak az országban, az igazolt fertőzöttek száma pedig 25 150. A hatóságok eddig mintegy 143 ezer embert teszteltek le, az elmúlt héten naponta körülbelül 7500-at. Eközben arról számolt be a brit kormány, hogy eltörölték az egészségügyi felszerelésekre kivetett importvámokat.

A legfrissebb nemzetközi adatokról ITT tájékozódhat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

A kilencvenes években tapasztalt mélypont óta folyamatosan nő a tojásfogyasztás Magyarországon, ezt a termék vásárlását népszerűsítő kampányok is segítik – mondta az InfoRádióban a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetség alelnöke, Pákozd Gergely.

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Izrael azzal fenyegetőzik, hogy lebombázza Irán energetikai infrastruktúráját. Teherán elkezdte menekíteni az olajszállító tankereit, majd újabb, szintén energetikát érintő válaszcsapással fenyegette meg Izraelt. Jeruzsálem folytatja Libanon déli részének megszállását. Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője szerint az izraeli csapatok péntekig legalább 440 Hezbollah-katonát öltek meg a dél-libanoni szárazföldi műveletek során. Az Egyesült Államok különleges megbízottja határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Washington jóváhagyta volna Izrael esetleges libanoni szárazföldi offenzíváját. Az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette, hogy az ország megtorolja az Irán által indított rakétatámadást, de ennek időpontját és módját még nem határozták meg. Cikkünk folyamatosan frissül a közel-keleti harcok legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 17:55
×
×
×
×