eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A jokohamai kikötőben karantén alá vont Diamond Princess amerikai óceánjáró 2020. február 16-án. A luxushajón, amelyen három magyar állampolgár dolgozik, eddig 355 személyről derült ki, hogy megfertőződtek a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal. A fedélzeten 3700 embert tartanak megfigyelés alatt két héten keresztül, a fertőzötteket kórházakba szállították, az idős utasokat pedig önkéntes alapon evakuálják és a szárazföldön helyezik őket karanténba.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Koronavírus nyomait találtak a Diamond Princessen - 17 nappal a kiürítés után

A karanténhajó titkai feltárulnak a tudósok előtt, ám nem ezt akarták megtudni.

Tizenhét nappal a Diamond Princess szállodahajó - karanténhajó - kiürítése után élő koronavírust találtak - írja az IFL Science alapján a HVG. A február elején Jokohama partjainál vesztegzár alá vont hajó fedélzetén számos utas megfertőződött, az utasok egy része február 22-én hagyhatta el a hajót, másoknak még tovább kellett maradniuk.

Az amerikai járványügy (CDC) szakemberei kifejezetten a fertőző utasoknak szállást adó kabinokban vizsgálódtak. Az eredmény: függetlenül attól, hogy az adott utas tünetmentes volt-e vagy sem, a koronavírus örökítőanyagát megtalálták ezekben a kabinokban - tehát két hétnél is több idő elteltével.

Fontos hozzátenni, hogy a kabinokból azelőtt vettek mintákat, hogy bármilyen fertőtlenítés zajlott volna. Éppen ezért az eredmény azt mindenképpen bizonyítja, hogy

mennyire fontos folyamatosan fertőtleníteni magunkat és környezetünket.

A Diamond Princessen egyébként összesen 712-en fertőződtek meg, 10-en közülük meghaltak, 597-en felgyógyultak, de 105-en még mindig betegek, köztük 15 ember állapota súlyos.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×