eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Rendőrök ellenőriznek egy autóvezetőt Madrid belvárosában 2020. március 20-án. Spanyolországban a rendőrség és a csendőrség a hat napja elrendelt lakhelyelhagyási korlátozások betartásának ellenőrzését nagy erőkkel végzi. Az országban eddig 20412 fertőzöttet regisztáltak és 1041 ember vesztette életét.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Mariscal

Szívszorító hírek Spanyolországból

Spanyolországban több mint 3500 újabb koronavírus-fertőzést igazoltak az elmúlt huszonnégy órában, ezzel az eddig kiszűrt betegek száma meghaladta a 28500-zat - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium vasárnap.

A betegség halálos áldozatainak száma 394-gyel nőtt egy nap alatt, összesen 1720-an veszítették életüket. A gyógyultak száma is növekedett, már 2575-en épültek fel.

A betegség halálos áldozatainak száma 394-gyel nőtt egy nap alatt, összesen 1720-an veszítették életüket. A gyógyultak száma is növekedett, már 2575-en épültek fel.

Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója madridi sajtótájékoztatóján kitért arra, hogy a fertőzöttek 12 százaléka, 3475 beteg egészségügyi dolgozó.

Mint mondta, naponta 15-20 ezer közötti koronavírus-tesztet végeznek el, de ennek száma emelkedni fog az állam által vásárolt gyorstesztek segítségével, amelyek 20 percen belül mutatnak eredményt. Ezeket elsőként az akut esetek, illetve a veszélyeztetett csoportok, például az idősotthonokban élők szűrésébe, vizsgálatába vonják be - tette hozzá.

Barcelona, 2020. március 20.
Hajléktalan ember alszik egy sátorban Madrid egyik parkjában 2020. március 20-án. A sátorra írt felirat jelentése: „Nincs otthonom”. Spanyolországban a rendőrség és a csendőrség a hat napja elrendelt lakhelyelhagyási korlátozások betartásának ellenőrzését nagy erőkkel végzi. Az országban eddig 20412 fertőzöttet regisztáltak és 1041 ember vesztette életét.
MTI/EPA/EFE/Mariscal
Hajléktalan ember alszik egy sátorban Madrid egyik parkjában 2020. március 20-án. A sátorra írt felirat jelentése: „Nincs otthonom”. Spanyolországban a rendőrség és a csendőrség a hat napja elrendelt lakhelyelhagyási korlátozások betartásának ellenőrzését nagy erőkkel végzi. MTI/EPA/EFE/Mariscal

A szaktárca adatai szerint az országban eddig több mint 355 ezer koronavírus-vizsgálatot végeztek el. A beszerzett 640 ezer darab gyorsteszt a napokban érkezik meg. Ezen felül vásároltak négy robotkészüléket is, amelyekkel a hagyományos tesztelés napi 80 ezerre növelhető.

A spanyol sajtóban megjelent információk szerint Pedro Sánchez kormányfő a nap folyamán bejelenti az eredetileg jövő hétvégéig tartó szükségállapot meghosszabbítását újabb két héttel. Ehhez a kormánynak a parlament jóváhagyását is kérnie kell.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×