eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Andrej Babis cseh kormányfő felszólal a parlament ülésén, amelyen az ellenzék bizalmatlansági indítványt terjesztett a képviselőház elé a Babis vezette kétpárti koalíciós kabinet ellen Prágában 2019. június 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Különgépet indítottak a csehek 100 ezer gyorstesztért

A kínai tesztek állítólag 29 perc alatt kimutatják a koronavírus jelenlétét a szervezetben.

A légierő Airbus A319-esét szerda kora hajnalra várják vissza – írja az Index. A cseh kormány ezen felül megállapodott Kínával

1,1 millió orvosi maszk és 5 millió védőmaszk beszerzéséről

is a hét végén, ezek szállítása későbbre várható. Andrej Babis miniszterelnök szerint más országokból is vannak ajánlataik, amiket, mint fogalmazott, azonnal meg kell rendelniük a felszerelést, és azonnal ki kell fizetniük.

A hírportál megjegyzi, a tapasztalatok, és a WHO ajánlása szerint a koronavírus megfékezésének egyik kulcsa a minél szélesebb körű tesztelés, melynek segítségével fel lehet térképezni a fertőzötteket, és meg lehet szervezni elkülönítésüket és a velük érintkezésbe került emberek szűrését is.

A leggazdagabb cseh állampolgár, Petr Kellner egyébként saját zsebből 120 tonna egészségügyi felszerelést vásárolt

(köztük milliónyi maszkot és sok gyorstesztet is) Spanyolországban és Kínában, ennek szállítása a cseh légierőtől függ. Eközben a helyi börtönökben is megkezdték a maszkok gyártását, amelyek szétosztását az egészségügyi minisztérium csütörtök körül százezres nagyságrendekben kezdi meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×