eur:
394.37
usd:
367.79
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Berlin, 2018. április 24.Jeff Bezos amerikai mágnás, az Amazon internetes kereskedelmi cég alapító vezérigazgatója érkezik az Axel Springer német kiadóvállalat díjátadó ünnepségére Berlinben 2018. április 24-én. A rendezvényen Bezos - aki a Washington Post amerikai napilap tulajdonosa is egyben - vehette át a lapkiadó 2018-ban odaítélt díját. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Elképesztő méretekben nő a leggazdagabbak vagyona

A világ milliárdosainak a száma az elmúlt évtizedben megduplázódott, a 2153 milliárdos vagyona a Föld 4,6 milliárd legszegényebb ember vagyonával egyenlő - hívta fel a figyelmet az Oxfam nemzetközi civil szervezet.

Az Oxfam éves egyenlőtlenségi jelentése egy nappal a davosi világgazdasági fórum kezdete előtt jelent meg.

Az Oxfam számításai szerint a világ leggazdagabb egy százaléka kezében annyi pénz van, mint amennyi a 6,9 milliárd legszegényebb földlakó összvagyona.

A világ 22 leggazdagabbjának pedig több a pénze, mint az összes afrikai nőnek.

A szervezet számításai szerint, ha a világ leggazdagabbjai 10 éven át 0,5 százalékkal több adót fizetnének, akkor 117 millió új munkahely jöhetne létre az oktatásban és az egészségügyben világszerte.

Amitabh Behar, az Oxfam India vezérigazgatója a Reutersnak azt mondta, hogy tovább nyílt az olló a leggazdagabbak és a legszegényebbek között, és hogy a kormányoknak lépéseket kell tenniük a különbség szűkítésére.

Amitabh Behar szerint a nők és a lányok azok közé tartoznak, akik a legkevesebbet profitálnak a jelenlegi gazdaságból.

A kormányoknak biztosítaniuk kellene, hogy "a vállalatok és a leggazdagabbak megfizetik az adók rájuk eső részét, és az államoknak növelniük kellene a befektetéseket a közszolgáltatások és az infrastruktúra területén" - tette hozzá Oxfam India vezetője.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×