eur:
392.57
usd:
362.58
bux:
72134.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay.com

A tenger felé terjeszkedik Monaco

Hat hektárnyi területet töltenek fel a Földközi-tengerből a luxuslakások kedvéért.

Hat hektárral megnövelik a Monacói Hercegség területét egy ingatlanfejlesztési projekt keretében: a Földközi-tengerből csapolnak le területet, hogy 60 ezer négyzetméternyi luxuslakást, 3 ezer négyzetméternyi kereskedelmi egységet, és privát kikötőt építsenek pompás tengeri kilátással - írt a hvg.hu.

A miniállam a világ egyik legdrágább ingatlanpiacát tudhatja magáénak, a helyszűkén pedig a kétmilliárd eurós programmal enyhítenének.

A Bouygues francia ipari csoport 17 betonkamrából egy 500 méter hosszú falat épített a tengerpart mentén, kiszivattyúzva a tengervizet és 450 ezer köbméter homokot importált Szicíliából, amellyel betemették a területet.

2020 októberéig stabilizálják a talajt, és csak utána fog elkezdődni az építkezés, amelyet jövőre be is akarnak fejezni.

Jean-Luc Nguyen, a munkálatokért felelős monacói illetékes elmondta, hogy egy ekkora horderejű építkezés hatással van a térségbeli állatok és növények életére. Az élőhelypusztulást igyekeznek azzal ellensúlyozni, hogy igyekeznek úgy létrehozni az új infrastruktúrát, hogy a flóra és a fauna a lehető leggyorsabban regenerálódjon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 11:33
×
×
×
×