eur:
400.13
usd:
362.02
bux:
73059.71
2024. október 2. szerda Petra
Köln, 2017. augusztus 8.Alulról világítják meg a Hohenzollern-híd szerkezetét a Kölni dóm tornyainak előterében az észak-rajna-vesztfáliai nagyvárosban 2017. augusztus 7-én. (MTI/EPA/Sascha Steinbach)
Nyitókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Füstnek látszó felhő keltett pánikot Kölnben

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók a kölni dómhoz csütörtök hajnalban. Egy közeli szálloda egyik vendége hajnali 1 óra körül hívta a tűzoltókat azzal, hogy füstöl a székesegyház.

A tűzoltóság 30 járművel és 160 tűzoltóval vonult ki a vélt tűzvészhez, amely vaklármának bizonyult. Kiderült, hogy egy alacsonyan szálló felhő "beleakadt" a templom gótikus északi tornyába, és valóban úgy tűnt, mintha füst szállna fel a dómból - írta a Kölner Stadt-Anzeiger című helyi lap.

A tévedésből mozgósított tűzoltók körülbelül egy órát töltöttek a székesegyháznál. A kölni tűzoltóság rendszeresen tart gyakorlatokat a dóm körül, hogy vészhelyzet esetén a tűzoltók kiismerjék magukat a templomban.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×