eur:
387
usd:
356.38
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Felborult egy migránshajó Törökország Iránhoz közel eső részén

A katasztrófa egy tavon történt, halottak, sebesültek vannak, nem is kevesen.

Hét ember meghalt, több mint hatvan pedig kórházba került, miután felborult a hajójuk a kelet-törökországi Van-tavon csütörtökre virradóra - közölték török hivatalos források.

A hajó Bitlis tartomány Adicelvaz nevű városa mellett süllyedt el, tartományi hivatalos források szerint a fedélzeten pakisztáni, bangladesi és afganisztáni állampolgárok voltak.

Több túlélőt még kórházban ápolnak, másokat pedig ideiglenes szállásokon helyeztek el.

A török területen fekvő, Iránhoz közeli Van-tó és térsége az Európába igyekvők egyik fontos útvonala, ám az emberek többsége inkább szárazföldön igyekszik Törökország nyugati részébe jutni.

Az ügyben a hatóságok vizsgálatot indítottak.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×