eur:
393.11
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Rohamrendőrök őrizetbe vesznek egy férfit a metrójegyárak emelését ellenző, erőszakossá fajult újabb demonstráción a chilei fővárosban, Santiagóban 2019. október 19-én. A tüntetők pusztításba kezdtek, miután az összes metróbejáratot lezáratták az illetékesek. A tömegközlekedés összeomlott a fővárosban, amelynek területére rendkívüli állapotot hirdetett ki Sebastian Pinera államfő.
Nyitókép: MTI/AP/Esteban Felix

Brutális összecsapások a chilei fővárosban

A fővárosban 8 halálos áldozata van a metrójegy árának emelése miatt kitört zavargásoknak.

Santiago de Chile metróhálózata 140 kilométer hosszú, és a legmodernebb Dél-Amerikában. Az ország elnöke jelezte: felfüggeszti a tömegközlekedéssel kapcsolatos népszerűtlen politikáját, és nyugalomra intette a lakosságot.

Sebastián Pinera a parlament két házának, valamint a legfelsőbb bíróságnak az elnökével megvitatta, hogy milyen sürgős lépéseket kell tenni a nyugalom helyreállítása érdekében. A Santiago de Chilében pénteken bevezetett rendkívüli állapotot vasárnap kiterjesztették több városra is, egyes területeken napok óta tartanak a zavargások, összecsapások.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×