eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: YouTube

Menet közben elaludt a Tesla sofőrje - és nem történt semmi

Újabb videó látott napvilágot, amelyen száguldás közben alszik a vezető. A Tesla szerint ez nem lehetséges, de úgy tűnik megbízhatóan működik az automata pilóta.

Vasárnap készült az a felvétel, melyen jól látható, hogy Massachusetts környékén egy Tesla vezetője nagy sebesség mellett alszik a kormánynál. A helyi WHDH TV News 7 Boston videofelvétellel is rendelkezik az esetről, ezen jól láthatóan elaludt a Tesla vezetője - írja a baon.hu.

Már több alkalommal rögzítették, amint Tesla-sofőrök aludtak a volán mögött. Az autopilóta üzemmódot be lehet kapcsolni az elektromos autókban, a sávon belül tartja az autót, fékez és gyorsít a sofőr helyett, de továbbra is aktív felügyeletre kötelezi a vezetőket.

A gyártó nyilatkozata szerint a videók csak átverések lehetnek, mert a sofőrmegfigyelő rendszer többször emlékezteti a vezetőt, hogy maradjon ébren és figyelje az utat. Az autó letiltja az automata pilóta használatát, ha a vezetők a figyelmeztető jelzéseket figyelmen kívül hagyják. Autópályán a járművezetők általában 30 másodpercenként vagy annál gyakrabban emlékeztetőket kapnak, ha a rendszer nem érzékel kezet a kormányon.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×