eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Uniós eljárás: szeptember közepén jön a következő lépés

Folytatódik a Magyarország ellen zajló uniós eljárás.

Anna-Maja Kristina Henriksson, az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország igazságügyminisztere az Európai Parlament Állampolgári jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) ülésén elmondta, hogy az Általános Ügyek Tanácsának következő ülésén hallgatják meg Magyarországot. Ezt az ülést szeptember 16-án tartják.

A meghallgatás a jövetkező lépés a hetes cikkely szerinti eljárásban, melyet a finn tárcavezető szükségesnek nevezett. Beszélt arról is, hogy az EU-támogatásoknak fontos szerepet kell játszaniuk a jogállamisági mechanizmusban, össze kell kötni a kettőt - írja a Euronews honlapján.

A meghallgatásról Gyévai Zoltán, a BruxInfo főszerkesztője korábban az InfoRádióban árult el részleteket. Azt mondta: a magyar kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter egy órában felsorakoztathatja az érveket, ezt követően pedig a partnerek kérdéseket intézhetnek a magyar politikushoz.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×