eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Az Ötöslottó kézi sorsológömbje és a 12. heti nyerőszámok a SzerencseSzombat műsorban, az Ötöslottó sorsolásán a budapesti Fortuna stúdióban 2019. március 23-án.
Nyitókép: Mónus Márton

Ötven lottómilliomos volt egy finn kisvárosban

A nyertes szelvényt egy szupermarketben vásárolta a lottócsoport, amelynek tagjai fejenként 1,8 millió euróval (mintegy 600 millió forinttal) lettek gazdagabbak.

Az ötvenfős lottóközösség tagjai fejenként 10 euróval szálltak be a szelvényvásárlásba.

A nyereményből ki lehetne fizetni a település teljes, 74,3 millió eurós adósságát, és összege egyenlő azzal a pénzzel, amelyet a Helsinkitől 700 kilométerre északkeletre fekvő városka lakói évente adóként befizetnek.

Az áruház eladója azt mondta, hogy a nyeremény "jó emberekhez" került, egy finn lap körkérdéséből pedig az derült ki, hogy a legtöbben nem akarnak felhagyni eddigi életmódjukkal.

A több európai országban elérhető Eurojackpot főnyereményét 90 millió euróban maximálták,

a pótjutalmakkal együtt a mostani nyeremény 92 millió euró, ami rekordnak számít Finnországban. A lottó történetében negyedszer fordult elő, hogy a jackpot egyetlen fogadóhoz vagy fogadókollektívához került.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×