eur:
394.53
usd:
365.81
bux:
0
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Egy 130 centiméter hosszú szirticápa vagy más néven homokpadi cápa úszik a budapesti Tropicariumban, ahová két új cápa érkezett 2018. május 17-én. A halak egy francia akvárium szaporulatából származnak. Ez a faj akár a 250 centiméteres testhosszt és a 117,9 kilogrammos testsúlyt is elérheti.
Nyitókép: Czimbal Gyula

Kétszer is belekóstolt az úszóba a cápa

A Hawaii-szigetek partjainál a 26 éves nő állapota súlyos.

Súlyos állapotban szállítottak kedden kórházba egy 26 éves nőt, akit úszás közben kétszer is megharapott egy cápa a Hawaii-szigetek partjainál. A rendőrség közlése szerint a fiatal nőt a jobb csípőjén és a hátán harapta meg egy valószínűleg feketeúszójú szirticápa.

A nő a fősziget nyugati részén mintegy 45 méterre a partoktól úszott a tengerben, amikor az állat megtámadta. A térséget a rendőrség lezárta, mivel a cápa még mindig a környéken volt.

"A helyi halászok szerint az év ezen időszakában nagyon sok hal van a térségben, és azok rengeteg cápát és delfint vonzzanak."

Idén ez volt a kilencedik cápatámadás Hawaii partjainál, közülük egy halálos volt. Egy 65 éves kaliforniai férfit májusban harapott meg cápa Maui egyik strandjának közelében, a férfi belehalt sérüléseibe. Tavaly a térségben három, 2017-ben öt cápatámadás történt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×