eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

A rajongók kedvenceivé válhatnak az új brit pénzérmék

Paddington medvés pénzérmék kerülnek forgalomba Nagy-Britanniában. Az 50 pennys a mesehős által hőn szeretett narancslekvárra ugyan nem elegendő, a rajongóknak azonban kincset érhet.

A Királyi Pénzverde által kedden bemutatott két új érme egyikén a londoni Szent Pál-székesegyházzal a háttérben látható a "legsötétebb Peruból" származó medve, a másikon pedig a brit főváros híres hídja, az idén 125 éves Tower Bridge előtt pózol.

Az 50 pennys érmék várhatóan a következő hetekben kerülnek forgalomba, a mese megjelenésének tavalyi 60. évfordulója alkalmából indított sorozat részeként adják ki őket.

Az első kötet, amelyben Paddington szerepel, 1958-ban jelent meg és hamar a gyerekek kedvencévé vált. Michael Bond történeteiből rajzfilm- és filmfeldolgozás is készült. 2018-ban is kétfajta érmét bocsátott ki a pénzverde a medve tiszteletére: azon a pályaudvaron látható, amelyről elnevezték, valamint a brit uralkodó első számú londoni rezidenciája, a Buckingham-palota előtt.

A forgalomba kerülő érmék mellett gyűjtőknek szánt változatot is kibocsát a pénzverde, egy 10 font (3500 forint) és egy aranyból készült 850 font (hozzávetőleg 300 ezer forint) értékű érmét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×