eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Huszonhét éve lemészárolt bosnyákokat temettek el

A prijedori mészárlás 86 áldozatának adták meg a végtisztességet.

Több ezren gyűltek össze Bosznia-Hercegovinából és Európa más országaiból szombaton az boszniai Hambarine településen 86 muszlim bosnyák temetésére, akiket a boszniai háborúban történt prijedori mészárlásban szerbek lőttek agyon.

A temetésen megjelent túlélők közül sokan arról számoltak be, hogy máig sem tudják feldolgozni a történteket.

Az eseményen nem jelentek meg a boszniai szerbek képviselői, akik közül sokan ma is vitatják a boszniai szerb csapatok felelősségét az 1992-1995-ös boszniai háború idején elkövetett gyilkosságokban és más atrocitásokban.

A boszniai háborúnak mintegy százezer halálos áldozata volt, és a háborús atrocitások miatt több mint egymillió ember kényszerült elhagyni az otthonát.

Bosznia-Hercegovina 2016-ban nyújtotta be csatlakozási kérelmét az Európai Unióhoz, ám a máig fennálló etnikai ellentétek nehézségeket gördítenek e csatlakozás útjába.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×