eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Erdőtűz pusztít az észak-spanyolországi Kantábria tartományban lévő Aes település közelében 2019. március 4-én. Az autonóm közösség területén ötven helyen lángol a növényzet.
Nyitókép: Pedro Puente Hoyos

Pokol Szardínián, kiürítettek egy üdülőhelyet

Bozóttűzzel küzdöttek a hatóságok az olaszországi szigeten, gyújtogatást gyanítanak.

Húsz magánházból, egy szállodából és két kempingből kellett embereket kimenekíteni a sziget keleti partvidékének középen - számolt be az ANSA olasz hírügynökség. A RAI közszolgálati televízió vasárnap arról számolt be, hogy 800 hektárt fenyeget veszély.

A La Nuova Sardegna helyi lap "Pokol Szardinián" címmel jelent meg ugyanaznap. Az újság szerint mintegy 41 helyen van tűz a szigeten, és a szombati nap volt a nyári szezon legnehezebbike a tűzoltó számára.

Gianni Lampis, a régió környezetvédelmi minisztere szerint a tüzek gyújtogatás miatt keletkeztek.

A politikus a Facebook közösségi oldalon bűnözőknek, gyáváknak és aljasoknak nevezte az elkövetőket. Hangoztatta, bíróság elé kell állítani a tetteseket, hogy megfizessenek az általuk okozott kárért és fenyegető veszélyért.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×