eur:
394.91
usd:
366.98
bux:
71487.98
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

A világon négyen élték túl eddig ezt a zuhanást

A Niagara-vízesésbe esett bele a férfi, néhány karcolással megúszta.

Túlélte a zuhanást egy férfi, aki az amerikai-kanadai határvidéken található Niagara-vízesésbe esett - közölte a kanadai rendőrség szerda este.

A tájékoztatás szerint a hatóságokat egy "válsághelyzetben lévő férfi" miatt riasztották, aki átmászott a vízesés kanadai oldalán található 57 méter magas Patkó-zuhatag szalagkorlátján. A férfit a víz magával ragadta a mélybe.

Később nem életveszélyes sérülésekkel megtalálták: egy kövön gubbasztott a folyóban. Sajtójelentések szerint ez a negyedik ismert eset, amikor valaki - minden segédeszköz nélkül - túlélte a zuhanást a Niagara-vízesésben.

Sok kalandorszellemű próbálkozott már azzal, hogy mentőmellénnyel, vagy más úszóalkalmatossággal - így akár hordóban - vágjon neki a Niagara-vízesés "meghódításának". Számos ilyen próbálkozás azonban halállal végződött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

A világ néhány nagy kihívását jelentős figyelem övezi. A klímaváltozásról, a háborúkról és a bevándorlás kérdéseiről folyamatosan kapunk híreket, és ezekre a területekre hatalmas összegeket áldoznak az államok és a filantrópok. Más jelentős problémák, például a tuberkulózis és a táplálkozás kérdése kevesebb műsoridőt, figyelmet kap a médiában, de a nagy globális prioritások közé számítanak, és forrásokat is elkülönítenek ezekre a célokra. Még az úgynevezett elhanyagolt trópusi betegségekkel (neglected tropical diseases, NTD) – mint a veszettség, a folyami vakság és a lepra, amelyek évente 200 ezer ember halálát okozzák a szegényebb országokban – is külön programok keretében foglalkozik a WHO. Van azonban egy olyan probléma, amelyről keveset vagy semmit sem hallunk, miközben több mint egymilliárd embert érint, és amit nagyon hatékonyan lehetne kezelni. Joggal nevezhetnénk ezt az elhanyagolt óriási betegségnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×