eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Moszkva, 2017. április 19.Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök beszámol a kormány 2016-os munkájáról az orosz parlament alsóházában, a dumában Moszkvában 2017. április 19-én. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Moszkva újabb komoly lépése a konfliktusban

Oroszország június elsejétől leállítja és külön engedélyhez köti a szén, a kőolaj, az olajipari termékek és származékok, illetve a földgáz exportját Ukrajnába, válaszul az ellene Kijev által bevezetett legújabb szankciókra - jelentette be Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök Gorkiban.

Moszkva emellett megtiltja az ukrán gép-, könnyű- és fémfeldolgozó-ipari termékek importját. Ennek a behozatalnak az értéke tavaly megközelítette a 250 millió dollárt.

"Kénytelenek vagyunk megvédeni érdekeinket.

Ezzel kapcsolatban kormányrendeletet írtam alá" - mondta Medvegyev.

"Véglegesítjük azon áruk listáját, amelyeket ez év június elsejétől kizárólag külön engedély alapján lehet majd kivinni Ukrajnába - közölte az államfő, hozzátéve, hogy ezek közé tartoznak a tüzelőanyagok is.

A múlt héten az ukrán kormány újabb szankciókat fogadott el Oroszország ellen. A kijevi kabinet egyebek között megtiltotta a befőttesüvegek, az üvegpalackok, a formalin és más árucikkek behozatalát.

A orosz szankciók kiterjesztését Medvegyev három nappal az ukrán elnökválasztás második fordulója, és egy nappal a jelöltek tervezett vitája előtt jelentette be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×