eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Kövér László, az Országgyűlés elnöke a török házelnökkel, Binali Yildirimmel tartott kétoldalú megbeszélésükön a nyugat-törökországi Izmirben 2018. november 20-án. Kövér a 8. alkalommal, november 19. és 21. között rendezett Türk Nyelveket Beszélő Országok Parlamenti Közgyűlésén (TÜRKPA) vesz részt a nyugat-törökországi nagyvárosban.
Nyitókép: MTI/Anadolu/Evren Atalay

Kövér László Afrikában tárgyal

Az etióp Mátyás pátriárkával is találkozik.

Etiópiába és Ugandába utazott Kövér László házelnök - közölte az Országgyűlés sajtóirodája hétfőn.

A közlemény szerint Kövér László magas rangú parlamenti és állami vezetőkkel folytat hivatalos tárgyalásokat, és fogadja őt mindkét ország köztársasági elnöke.

A hivatalos látogatás

célja a parlamenti és diplomáciai kapcsolatok erősítése a szubszaharai térség fejlődő országaival, a magyar kormány által 2015-ben meghirdetett déli nyitás politikája jegyében

- tették hozzá.

A házelnök Etiópiában megbeszélést folytat - mások mellett - vendéglátójával, Tagesse Chafóval, az etióp törvényhozás Népképviselők Házának elnökével és audiencián fogadja őt őszentsége Mátyás pátriárka (Abune Mattiász), az Etióp Ortodox Tewahedo Egyház vezetője is - írták.

Az Országgyűlés elnöke Ugandában tárgyal Rebecca Alitwala Kadagával, az ugandai Parlament elnökével, Henry Oryem Okello külügyi államminiszterrel, és felkeresi az ugandai keresztény mártírok emlékhelyét is - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×