eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

A brexitszavazás a szülést is átírja

Elhalasztotta gyermeke világra hozását egy brit képviselőnő, hogy részt vehessen a kulcsfontosságú keddi szavazáson, amelyet az Európai Unióból való brit kilépés feltételeiről tartanak a parlamentben.

"Még ha az orvosok által javasoltnál egy nappal később jön is világra gyermekem, de egy olyan világra, amelyben nagyobb az esély az erős kapcsolatra Nagy-Britannia és Európa között, akkor megéri küzdeni" - mondta a London Evening Standard című lapnak Tulip Siddiq munkáspárti képviselő.

Az orvosok tanácsára keddre tűzték ki a 36 éves ellenzéki politikus császármetszéses szülésének időpontját, de

a parlamenti szavazás miatt végül - az orvosok beleegyezésével - csütörtökre halasztották a fiúgyermek világra segítését észak-londoni választókerületének egyik kórházában.

A várandós képviselőnőt férje, Chris tolja be kerekesszéken a képviselőházba.

Tulip Siddiq unokája Mudzsibur Rahman sejknek, Banglades első elnökének, alapító atyjának, és unokahúga Sejk Haszina Vazed jelenlegi bangladesi miniszterelnöknek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×