eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Befogadják a spanyolok az Aquariust

Valenciában köthet ki a nemzetközi vizeken veszteglő, menekültekkel teli hajó.

Pedro Sánchez spanyol kormányfő felajánlotta, hogy befogadják az Aquarius nevű hajót, amely a tengerből kimentett 629 emberrel a fedélzetén vesztegel nemzetközi vizeken, miután sem Olaszországban, sem Máltán nem engedik kikötni.

Ez az első jele annak, hogy az új olasz kormány hatalomra lépésével radikálisan változhat a menekültekkel és migránsokkal szembeni politika.

A hajó a kelet-spanyolországi Valencia kikötőjében érhet partot. Az Aquarius vasárnapra virradóra hat különböző mentőegység által kimentett embereket vett fedélzetére. A megmentettek között 123 kísérő nélküli kiskorú, további 11 gyerek és hét várandós nő is van.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Összeomlik idén a polar vortex? - Megszólaltak a kutatók, kiderült, milyen tél várhat ránk

Összeomlik idén a polar vortex? - Megszólaltak a kutatók, kiderült, milyen tél várhat ránk

Az idei év eddig időjárás szempontjából rendkívül változékony volt. Nyáron az egymást követő hőhullámok Magyarországon kiterjedt aszályokat, majd a szeptemberben érkező, rengeteg csapadékkal járó ciklon egész Közép-Európában több évtizede nem látott áradásokat eredményezett. Hiába kezdődött csak néhány hete az ősz, a meteorológusok már az idei télre várható időjárásra próbálnak előrejelzéseket készíteni a jelenleg megfigyelhető légköri folyamatokra támaszkodva. A Severe Weather Europe elemzése alapján megnéztük, milyen időjárás várható Európában és a Föld északi féltekéjén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 17:19
×
×
×
×