eur:
395.11
usd:
367.37
bux:
71514.27
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A NATO Tiger Meet elnevezésű nemzetközi repülőharcászati gyakorlatáról, Spanyolországból hazaérkező Gripen a kecskeméti repülőbázison 2016. május 27-én. A gyakorlaton a Magyar Honvédség öt Gripennel és ötven katonával vett részt.
Nyitókép: Ujvári Sándor

Meghalt egy vadászpilóta, amikor lezuhant gépével az Égei-tengeren

Életét vesztette egy görög vadászpilóta, amikor lezuhant gépével az Égei-tengeren - közölte az athéni védelmi minisztérium.

A tárca tisztségviselői szerint az együléses Mirage 2000-5 típusú harci repülőgép Szkírosz szigetétől északra csapódott a tengerbe.

A szerencsétlenség okairól a tárca egyelőre nem osztott meg információkat.

A pilóta halálát Panosz Kammenosz védelmi miniszter jelentette be a Twitteren, miután a görög haditengerészet hajókkal, a hadsereg pedig helikopterekkel átkutatta a baleset térségét.

A kölcsönös őrjáratozás fokozódott az utóbbi hetekben a török partvidék közelében fekvő görög égei-tengeri szigetek körüli vitatott hovatartozású légtérben párhuzamosan az Ankara és Athén között kiéleződő feszültségekkel. Szinte naponta történnek incidensek a két szomszédos állam légierje között színlelt légi harccal és elfogásokkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×