eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Washington, 2018. március 1.Donald Trump amerikai elnök (b2) szenátorokkal tárgyal a washingtoni Fehér Házban 2018. február 28-án. Trump a fegyvervásárlás feltételeinek szigorítását szorgalmazta, valamint támogatta, hogy 18-ról 21 évre emeljék a fegyvervásárláshoz szükséges alsó korhatárt. (MTI/EPA/Shawn Thew)
Nyitókép: SHAWN THEW

Rászállt Trump ügyvédjére az FBI

Házkutatást tartott a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) az amerikai elnök ügyvédje és bizalmasa, Michael Cohen irodájában és otthonában. Donald Trump szégyenteljesnek nevezte az eljárást.

A The New York Times című napilap szerint a házkutatási parancsot Robert Muellernek, a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló különleges bizottság vezetőjének kérésére adták ki. Az FBI munkatársai különféle ügyekre vonatkozó üzleti iratokat, elektronikus leveleket, dokumentumokat - köztük a Stormy Daniels "művésznéven" szereplő Stephanie Clifford pornószínésznőnek történt pénzátutalási dokumentumokat - foglaltak le az ügyvédnél.

Lefoglalták a Donald Trump és Michael Cohen közötti megbeszélésekről készült feljegyzéseket is,

átvizsgálásukhoz azonban különleges engedély kell, mert az ügyvéd és ügyfele közötti megbeszélésekről készült dokumentumok titkosságát törvény védi az Egyesült Államokban.

A manhattani szövetségi ügyészek esetleges banki csalás és választási kampányfinanszírozásra vonatkozó törvények megsértése ügyében folytatnak nyomozást. Cohen ügyvédje "abszolút helytelennek és szükségtelennek" nevezte a házkutatást.

A nyomozásnak és a házkutatásnak a híradások szerint nincs köze a Mueller-bizottság vizsgálatainak eredeti céljaihoz, vagyis a 2016-os elnökválasztással kapcsolatos vizsgálódásokhoz, hanem - amerikai sajtójelentések szerint - Mueller munkatársai ettől függetlenül valószínűleg olyan adatokra és információkra is bukkantak, amelyeket jónak láttak átadni az FBI-nak.

Donald Trump elnök haragosan reagált a házkutatás hírére. "Szégyenteljes helyzet" - fogalmazott újságíróknak a Fehér Házban, mielőtt megkezdte egyeztetéseit katonai vezetőkkel a szíriai helyzetről. "Megállás nélkül folyik a boszorkányüldözés ellenem" - mondta, hozzátéve, hogy mindezt az ország elleni támadásnak is tekinti.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×