eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Zöld utat kapott az első hyperloop pálya építése Amerikában

Egy lépéssel közelebb került Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója az első vákuumcsatornás mágnesvonat (hyperloop) pálya kiépítéséhez.

Elon Musk csütörtökön twitter üzenetben jelentette be, hogy "szóbeli kormányzati jóváhagyást" kapott a Washington D.C. és New York közötti hyperloop pálya megépítéséhez, bár azt nem közölte, hogy pontosan kitől.

"Most kaptam szóbeli beleegyezést arra, hogy a Boring Co. megépíthesse a New York - Philadelphia - Baltimore - Washington D.C. hyperloop pályát. A menetidő New York és Washington központjai között 29 perc lesz" - adta tudtul Elon Musk egy tömör twitter üzenetben.

A Tesla vezérigazgatója által a távolsági tömegközlekedés forradalmasítására szánt hyperloop technológia vákuumcsatornában közlekedteti nagy sebességgel a mágnesesen lebegtetett szerelvényeket. Elon Musk nemrégiben hozta létre Boring Co. vállalatát hyperloop alagutak fúrására.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×