eur:
394.99
usd:
367.7
bux:
71434.01
2024. július 2. kedd Ottó

Szigorít az Európai Bizottság a terrorizmus ellen

Újabb szabályok bevezetését javasolta az Európai Bizottság szerdán a terrorizmus finanszírozásának visszaszorítására, a hatékony és valódi biztonsági unió megvalósítása érdekében. A Schengeni Információs Rendszer (SIS) eredményességének és hatékonyságának erősítését is javasolta az Európai Bizottság.

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja brüsszeli sajtótájékoztatóján elmondta, a javaslatok megerősítik a terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni küzdelemre vonatkozó uniós szabályokat, annak érdekében, hogy a terroristák és a bűnözők számára megnehezítse tevékenységük finanszírozását.

Az előterjesztés ugyanakkor a hatóságoknak megkönnyíti a gyanús pénzmozgások felderítését és megállítását. A pénzmozgások nyomon követése a rendőrséget és a bűnüldöző hatóságokat is kulcsfontosságú információkhoz és hatékony nyomozati eszközökhöz juttathatja - mondta az uniós biztos.

Dimitrisz Avramopulosz elmondta, a határigazgatás és biztonság legszélesebb körben használt információ-megosztási rendszerének javasolt fejlesztése még inkább alkalmassá teszi a mechanizmust a terrorizmus és a határokon átnyúló bűnözés elleni küzdelemre. Javítja a határigazgatást és a migrációkezelést, továbbá biztosítja a tagállamok között az európai polgárok biztonságának fokozását szolgáló, hatékony információcserét - jegyezte meg.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×