eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Meghekkelték a japán védelmi minisztériumot

Hackerek hatoltak be a japán védelmi minisztérium és a védelmi erő közös számítógépes rendszerébe - közölte a helyi sajtó hétfőn.

A tárca közlése szerint szeptemberben fedezték fel, hogy kibertámadás érte a szárazföldi önvédelmi erők komputeres rendszerét. A minisztérium jelezte: olyan szintű szervezett támadást követtek el, amely felveti annak gyanúját, hogy egy állam állhat a hátterében.

A Kyodo japán hírügynökség meg nem nevezett minisztériumi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy bizonyos információk kiszivárogtak a támadás miatt, a kár teljes mértéke azonban nem ismeretes.

A védelmi tárca szóvivője cáfolta a jelentést. Szaito Maszakazu, a védelmi minisztérium kibervédelemért felelős magas rangú tisztviselője nem volt hajlandó kommentálni a hírt.

A Kyodo úgy tudja, hogy a támadás a hadsereg bázisait és táborait összekötő védelmi információs infrastruktúra, egy nagy sebességű, nagy kapacitású számítógépes hálózatát érte. A hackerek a Nemzeti Védelmi Akadémia és a Nemzeti Védelmi Egészségügyi Kollégium komputereibe hatoltak be, amelyeket átjáróként használtak, hogy hozzáférjenek a szárazföldi védelmi erők számítógépes rendszeréhez.

Egy számítógépes szakértő kijelentette, hogy - figyelembe véve a rendszer nagyfokú védelmét - a támadás "nagyon kifinomult és jól előkészített" lehetett.

A szárazföldi védelmi erők egy magas rangú tisztviselője azt mondta a Kyodo hírügynökségnek, az így előállt "helyzet nagyon súlyos. Gyors intézkedéseket kell tenni, hogy ez még egyszer ne forduljon elő".

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×