eur:
392.6
usd:
362.78
bux:
72164.93
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Leszámolna a maffiával a szerb kormány

Harcot hirdetett a maffia ellen Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter pénteken.

Stefanovic úgy fogalmazott: kemény küzdelem lesz, amelyet az államnak és a rendőrségnek kell megnyernie. A teljes államapparátust akcióba helyezik, hogy az év végéig megtisztítsák a rendőrséget azoktól, akik bármilyen módon együttműködtek a szerb bűnszervezetekkel - fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy akiket lelepleznek, a törvényszék előtt fognak felelni tetteikért.

Nebojsa Stefanovic azt követően hívott össze rendkívüli sajtótájékoztatót, hogy csütörtökön késő este Belgrádban lelőtték Aleksandar Stankovicot - alvilági nevén Sale Mutavit, azaz Néma Salét -, a Partizan labdarúgócsapat szurkolóinak vezetőjét. Sajtóhírek szerint a vezérszurkoló egy alvilági leszámolás, a szerb és a montenegrói maffia harcának áldozata lett, és a lövöldözésnek a kábítószerpiachoz is köze lehet. Aleksandar Stankovicot egy mozgó járműből lőtték le a belgrádi központi börtön közelében, és a lövöldözésben egy őr is megsérült. A belgrádi szurkolói klub vezérét 2013-ban 5 év és 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték kábítószer-kereskedelem és tiltott fegyverbirtoklás miatt, ám börtönbe vonulását betegségére hivatkozva többször is elhalasztották.

A szerb belügyminiszter szerint Aleksandar Stankovicot az egyik legnagyobb balkáni bűnszervezet gyilkolta meg. Elmondta, hogy a rendőrség éjszaka őrizetbe vett egy gyanúsítottat, néhány után pedig még kutatnak, ám a belügyminiszter szerint jó irányba halad az ügy felgöngyölítése, a bizonyítékok összegyűjtése és az indítékok felderítése. Jelenleg a szemtanúk meghallgatása folyik - tette hozzá.

Nebojsa Stefanovic a sajtón keresztül azt üzente a Belgrádba, illetve Szerbiába érkező bűnözőknek, hogy sem az ország, sem a főváros nem lesz terepe a leszámolásaiknak. Hozzátette: itt kifejezetten egy volt jugoszláv tagállamra gondol, amely az említett bűnözők központja, az országot azonban nem nevezte meg.

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Otthonfelújítási Program: elérhető a kivitelezők és tanácsadók listája

Otthonfelújítási Program: elérhető a kivitelezők és tanácsadók listája

Korábban már írtunk arról, hogy az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján az Otthonfelújítási Programhoz kapcsolódóan megjelent a támogatott termékek, berendezések listája. Ezúttal arról számolt be az ÉMI, hogy a honlapon már látható a program megvalósításában kivitelezőként, valamint tanácsadóként opcionálisan bevonható eddig regisztrált vállalkozások listája is, amik folyamatosan bővülnek a vállalkozások regisztrációi alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×