eur:
393.19
usd:
364.17
bux:
72042.38
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Vége a rendkívüli biztonsági intézkedéseknek a Schiphol repülőtéren

Feloldották a néhány héttel ezelőtt elrendelt rendkívüli biztonsági intézkedéseket az amszterdami Schiphol repülőtéren - jelentette be csütörtökön a holland nemzeti terrorizmusellenes koordinátori hivatal (NCTV).

A holland hatóságok "biztonsági fenyegetésre utaló jelzések miatt" léptették életbe július 30-án a fokozott ellenőrzéseket. A repülőtéren mostanáig megerősített járőrözés zajlott, a légikikötőhöz vezető utakon minden gépkocsit megállítottak és átvizsgáltak, ami komoly torlódásokat okozott.

A biztonsági intézkedések enyhítése ellenére szúrópróbaszerű ellenőrzések továbbra is várhatók a repülőtéren.

"Folyamatosan készenlétben kell állnunk. A repülőterek továbbra is lehetséges célpontjai a terroristáknak" - hangsúlyozták az NCTV és a légikikötőnek otthont adó Haarlem község által kiadott közös közleményben.

Hollandiában a terrorkészültség szintje a második legmagasabb fokozaton áll jelenleg. Az ország támogatja az Iszlám Állam terrorszervezet elleni légicsapásokat a Közel-Keleten, és a franciaországi, belgiumi és németországi terrortámadások után kiemelten veszélyeztetett célpontnak számít. Szélsőséges iszlamista támadás 2004-ben történt Hollandiában, amikor egy marokkói származású holland férfi halálos kimenetelű merényletet követett el az iszlámot erőteljesen bíráló Theo van Gogh filmrendező ellen.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×