eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Perre megy az Uber Londonban

Jogi úton támadja meg az Uber a brit főváros közlekedési hatóságának azokat a tervezett intézkedéseit, amelyekkel szigorítanák a cég működését, többek között írásbeli angol vizsgának vetnék alá a kaliforniai székhelyű fuvarmegosztó sofőrjeit.

A híres londoni fekete taxik, a cabek sofőrjeinek hónapokon át tartó tiltakozása után a londoni közlekedési hatóság tavaly konzultációt kezdett arról, hogyan szigorítsa a magán fuvarszervezők, köztük az Uber működésére vonatkozó előírásokat.

Az elmúlt néhány hónapban egyre több részlet látott napvilágot a szigorításokról, amelyek október 1-jén lépnének életbe. Ezek szerint nyelvi teszten mérnék az Uber-sofőrök angoltudását, akiknek emellett speciális gépjárműfelelősség-biztosítást kellene kötniük, és előírnák a fuvarmegosztónak egy londoni hívásközpont fenntartását. Az Uber nemrégiben nyitott call-centert Írországban, és közölte, nem áll szándékában egy újat nyitni Londonban.

A cég kedden közölte: jogi úton támadja meg az intézkedéseket. Tom Elvidge, az Uber londoni főnöke szerint a főváros az utolsó pillanatban módosított az előírásokon, az Uber-sofőrök kárára.

A londoni közlekedési hatóság közölte, áll a per elébe.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×