eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Már párttársai is leállítanák Trump kampányának pénzelését

Újabb nyílt levelet tettek közzé csütörtökön az Egyesült Államokban republikánus tisztségviselők és néhány volt politikus, akik most azt javasolják, hogy a pártvezetés ne folyósítson több pénzt a párt elnökjelöltje, Donald Trump kampányára.

Több mint hetven republikánus írta alá a nyílt levelet, amelyet a Republikánus Országos Bizottság (RNC) elnökének, a párt vezetőjének, Reince Priebusnak címeztek. Az aláírók szerint a pártnak nem kellene segítenie Donald Trumpot a novemberi elnökválasztáson, és ezért be is kellene szüntetnie kampánya támogatását. A pénzt szerintük a republikánus képviselők és szenátorok választási kampányára kellene átcsoportosítani.

"Donald Trump megosztó politikája, meggondolatlansága, hozzá nem értése és minden eddigi rekordot megdöntő népszerűtlensége azzal a kockázattal jár, hogy a választásokon a demokraták földcsuszamlásszerű győzelmet aratnak majd, és ezt csakis az RNC rendelkezésére álló anyagi forrásoknak a sérülékeny képviselő- és szenátorjelölteknek történő átcsoportosításával lehet megelőzni" - olvasható a nyílt levélben, amelynek részleteit elsőként a Politico című lap hozta nyilvánosságra.

Az aláírók a többi között azt is hangsúlyozzák, Donald Trumpra önkényuralmi hajlamát bizonyítja, hogy egy egész vallást tiltana el attól, hogy hívei belépjenek az országba, parancsot adna a hadseregnek, hogy a törvény megszegésével foglyokat kínozzanak, figyeltetné a törvénytisztelő amerikai muszlimokat, és elnöki rendeleteket hozna további jogtalan és alkotmányellenes intézkedések végrehajtására.

Az aláírók között néhány volt képviselő és szenátor, továbbá a párt több tucatnyi korábbi alkalmazottja, különböző szintű tisztségviselője szerepel. Fajsúlyos politikusok és közéleti személyiségek azonban nem adták a nevüket a levélhez.

A Republikánus Párt vezetői nem kommentálták az újabb nyílt levelet, annál is kevésbé, mivel egyelőre csak a sajtóban jelentek meg részletek, a pártnak még nem küldték el a levelet.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×