eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Lemondott az iraki belügyminiszter

Lemondott tisztségéről Irak belügyminisztere kedden, néhány nappal a Bagdadban történt véres terrormerényleteket követően.

Mohamed Gabban egy sajtótájékoztató keretében jelentette be távozási szándékát. Lemondása akkor válik véglegessé, ha Haider al-Abádi miniszterelnök elfogadja azt.

A vasárnapi kettős öngyilkos merénylet volt eddig a legvéresebb a számos robbantásos támadás közül, amely Szaddám Huszein elnök hatalmának megdöntése, az amerikai vezetésű 2003-as iraki invázió óta történt. Dzsihadisták egy csoportja vasárnap hajnalban levegőbe röpítette robbanóanyaggal megpakolt teherautóját az iraki főváros Karrada kereskedelmi negyedének egyik forgalmas utcáján. A másik merényletet as-Saab észak-bagdadi síita negyed egyik piacán követték el. A legújabb, kedd esti mérleg szerint a két robbantás halálos áldozatainak száma összesen elérte a 250-et. A támadások elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×