eur:
394.61
usd:
365.52
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Telefonos ügyelettel készül a hétvégi meccsre a KKM

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli és állampolgársági főosztálya vasárnap, a magyar futballválogatott következő Európa-bajnoki mérkőzése napján ismét 24 órás telefonos ügyeletet tart.

Magyarország Belgiummal játssza nyolcaddöntős mérkőzését a franciaországi Toulouse-ban.

A konzuli szolgálat honlapján pénteken közzétett tájékoztatásban azt írják: vasárnap 12 órától a konzuli főosztály 24 órán át elérhető lesz a 06 1 458 1682-es és a 06 1 458 1634-es telefonszámokon.

A konzuli szolgálat más alkalmakkor hétfőtől csütörtökig 8 és 16.30 között, pénteken pedig 8 és 14 óra között érhető el ezeken a telefonszámokon. Munkaidőn túl a 06 1 458 1000-es számot lehet hívni.

A KKM korábban közölte, hogy a június 10. és július 10. közötti franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság idejére a magyar állampolgárok konzuli védelmének ellátására megerősített konzuli jelenlétet biztosít.

A mobil konzuli egység Toulouse-ban szombattól hétfőig áll szükség esetén a magyar szurkolók rendelkezésére, elérhetőségeit a konzuli szolgálat honlapján tették közzé.

A honlapon emellett a Toulouse-ba érkezőket tájékoztatják a meccs helyszínéül szolgáló stadionról és megközelíthetőségéről, továbbá közlik a biztonsági tudnivalókat is.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a francia rendőrség az eddiginél szigorúbban lép fel a kihágások megfékezésére, a csoportosulásokat kiemelt figyelemmel kísérik, a belvárosban, a stadion és a szurkolói zóna körzetében a legkisebb rendbontás esetén is határozottan lépnek fel. A rendbontókat őrizetbe veszik, esetüket a bíróság gyorsított eljárásban tárgyalja, és letöltendő börtönbüntetést is kiszabhat, ahogy ez történt egy magyar és több külföldi állampolgár esetében is. Ha a bíróság szabadon engedi is az érintetteket, a rendőrség kitoloncolhatja őket az országból. A csoportos rendbontást az UEFA is bünteti, súlyos esetben a tornán részt vevő válogatott kizárása is felmerülhet.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×