eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Kaszálnak a brit pénzváltók

Megnőtt a pénzváltók forgalma Nagy-Britanniában, a britek euróra és dollárra váltják fontjaikat az uniós tagságról szóló népszavazás előtt.

Pénzügyi szakértők előrejelzései a font árfolyamának esését helyezték kilátásba arra az esetre, ha a referendumon az EU elhagyása mellett döntenének a brit szavazók.

A Brit Posta kimutatásai szerint a hivatalokban és az online felületen a hét vége óta az egy évvel korábbihoz képest 74 százalékkal emelkedett a devizaátváltási forgalom. Kedden a hivatalokban 49 százalékkal, az online felületen pedig 381 százalékkal nőtt a pénzváltási forgalom éves összevetésben.

A Travelex pénzváltó forgalma június 14. és 21. között 30 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.

Az M&S áruházak és az online devizaszolgáltatásokat nyújtó Marks and Spencer Bank viszont arról számolt be, hogy pénzváltói forgalma nagyjából megfelel a szezonálisan megszokottnak.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×