eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A francia rendőrség 323 embert állított elő az Eb kezdete óta

A francia rendőrség 323 embert állított elő országszerte a labdarúgó Európa-bajnokság kezdete óta erőszakos cselekményekért - közölte csütörtökön a francia belügyminisztérium.

Őrizetben vannak közülük 196-an, nyolcat letöltendő, hármat felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek - derül ki a tárca közleményéből.

Huszonnégy külföldi állampolgárt kiutasítottak az országból, közülük húszan oroszok.

Kedden 43 orosz szurkolót vettek őrizetbe a Marseille-től 170 kilométerre található Mandelieu-la-Napoule településen, mert azt feltételezik róluk, hogy részt vettek a hét végi marseille-i incidensekben. Három embernek bíróság elé kell állnia közülük, húszat pedig elengedtek a rendőrök.

További négy szurkoló - három orosz és egy ukrán állampolgár - ellen is folyamatban van kiutasítási eljárás. Valamennyiüket kedden, Lille-ben vették őrizetbe, ha a lille-i ügyészség nem küldi bíróság elé őket, akkor kitoloncolás vár rájuk.

Az Anglia-Oroszország mérkőzés előtt és után Marseille-ben történt erőszakos összecsapások után a hatóságok az ország északi részében megerősítették a rendőri biztosítást, ahol a két válogatott szerdán és csütörtökön játszotta-játssza újabb meccseit. A környéken mintegy négyezer rendőr és csendőr teljesít szolgálatot, a mérkőzéseket megelőző napon 18 órától a meccs másnapjáig tilos a város üzleteiben az alkoholtartalmú italok értékesítése.

Az oroszok szerdán Lille-ben a szlovák válogatottal mérkőztek meg, az onnan harminc kilométerre található Lensban pedig csütörtök este az angol és a walesi válogatott csap össze. Jóllehet a rendőrség csütörtökre virradóra könnygázt vetett be Lille-ben mintegy kétszáz randalírozó brit állampolgár ellen, akik közül 36-ot őrizetbe is vettek. A francia rendőrség tájékoztatása szerint az újabb incidens nem hasonlítható a Marseille-ben történt romboláshoz.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×