eur:
394.82
usd:
367.46
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Az ENSZ BT elítélte az Izraelben történt terrortámadást

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag, a legszilárdabb hangon elítélte az izraeli Tel-Avivban szerdán elkövetett terrorista merényletet, amelynek négy halálos, és több sebesült áldozata volt.

A helyi idő szerint csütörtök este kiadott közleményben a testület mind a 15 tagja részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjai iránt, és követelte, hogy a terrorcselekmény palesztin felelőseit állítsák bíróság elé.

A BT hangsúlyozta, hogy "mindenféle terrorcselekmény bűncselekmény, és semmivel sem igazolható".

Izrael ENSZ-nagykövete felhívta a figyelmet arra, hogy ez volt a világszervezet részéről az első elítélő nyilatkozat azóta, hogy Izraelben hónapok óta elkezdődött a támadások újabb hulláma. Kérte az összes tagállamot, hogy forduljon szembe a palesztin uszítással, amely - mint mondta - "közvetlenül a terrorizmushoz vezet".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Az Ukrajnában dúló háború nyomán az Európai Unió kénytelen szembenézni a tagállami hadseregek kapacitáshiányával, ami akadályozza a Kijevnek nyújtott segítséget. Az EU ezért felgyorsította a védelmi ipar megerősítésére irányuló kezdeményezéseit, melyek középpontjában a közös fegyverbeszerzések és a magántőke bevonása áll. A finanszírozást illetően szakértők egy közös uniós kötvénykibocsátást javasolnak, ám Németország azonnal megvétózta a tervet az uniós csúcson. Azonban az Európai Bizottság nem tett le az újabb közös adósságfelvételről és Berlin sem tűnik meggyőzhetetlennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×