eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Elfogták a leghírhedtebb dzsihadista hóhért?

Brit médiafelületeken is megjelent csütörtöki értesülések szerint a szíriai kormányerők elfogták az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorcsoport leghírhedtebb hóhérát.

A Daily Mail című konzervatív brit napilap, illetve a Metro brit kiadásának honlapján megjelent egy videofelvétel, amely állítólag a Bulldózer néven emlegetett hóhér elfogását mutatja. A felvételen egy hatalmas termetű ember látható, ahogy félmeztelenül, hátra kötözött kézzel fekszik egy teherautó platóján.

A felvételhez fűzött beszámoló szerint sem az elfogott neve, sem nemzetisége nem ismert.

A Daily Mail szerint a 130 kilós hóhér többtucatnyi ember lefejezéséért felelős. A lap online felülete közöl egy fotót, amelyen a Bulldózer egy karddal lefejez egy tizenéves fiút, akinek az volt a bűne, hogy nyugati popzenét hallgatott.

Ezen a képen a hóhér arcát is eltakaró fekete öltözetben látható, de a lap közzétett egy videofelvételt is, amelyen egy hasonló testalkatú férfi katonai ruhában, egy utca közepén készül foglyok lefejezésére; ezen látszik az arca is, amely hasonlít az elfogott férfiéhez.

A hóhér a gyilkosságokon kívül a lap által közölt beszámolók szerint megcsonkított sok gyereket, akik nem akartak fegyverrel harcolni az Iszlám Állam soraiban.

A brit beszámolók szerint a Bulldózer az Iszlám Állam tavaly megölt, brit állampolgárságú, hasonlóan brutális kivégzőjének egyik utódja lehetett.

A 27 éves Mohammed Emwazit az amerikai légierő ölte meg novemberben Szíriában, drónok bevetésével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 20:59
×
×
×
×