eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Ezért kellett megműteni a szlovák parlament elnökét

Sikeres gyomorműtétet végeztek el Andrej Dankón, a szlovák parlament elnökén hétfőn a pozsonyi Nemzeti Onkológiai Intézetben (NOÚ) - közölte sajtótájékoztatón a kórház vezetése.

Andrej Danko gyomráról egy daganatot távolítottak el, de egyelőre nem tudni, hogy jó- vagy rosszindulatút.

A műtét komplikációk nélkül zajlott, a beteg már rendben van, és magához is tért - mondta az operációt követő rövid sajtótájékoztatón Jozef Dolinsky, a NOÚ igazgatója. A páciens várhatóan két hétig még kórházban marad.

A csaknem háromórás műtéti beavatkozásnak - amelynek során a páciens gyomrának egy részét is eltávolították - két célja volt: részint a gyomron talált elváltozás eltávolítása, részint pedig az, hogy kórszövettani vizsgálatot végezhessenek az eltávolított részen. Ezzel a vizsgálattal derítik ki, hogy az eltávolított rész jó vagy rosszindulatú daganatot tartalmazott-e. Ennek a vizsgálatnak az eredményei legkésőbb tíz napon belül lesznek ismertek.

Andrej Danko rövid időn belül már a második legfőbb közjogi méltóság Szlovákiában, aki komoly betegséggel kerül kórházba. Robert Fico kormányfő a múlt hét pénteken esett át sikeres szívműtéten. A szlovák miniszterelnök állapota a Szív és Érrendszeri Megbetegedések Intézetének (NÚSCCH) hétfőn kiadott rövid közleménye szerint jó. Peter Pellegrini miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy a kormányfő állapota napról napra javul.

A kormányfő és a parlament elnökének egyidejű betegsége és több hétig tartó munkaképtelenségük sem idézhet elő fennakadást a kormányzási folyamatban. A lábadozó kormányfő feladatait Pellegrini látja el, Andrej Dankót pedig a parlament egyik alelnöke, Bugár Béla (Most-Híd) helyettesíti.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×