eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Obama búcsúlátogatást tesz Londonban

Kétnapos hivatalos látogatást kezd pénteken Londonban Barack Obama amerikai elnök. Az EU-tagság nem gyengíti, hanem erősíti Nagy-Britannia befolyását a világban - foglalt állást a The Daily Telegraph című konzervatív brit napilapban közzétett cikkében.

Obamát - akinek elnökként valószínűleg ez lesz az utolsó látogatása Nagy-Britanniában - pénteken magánjellegűnek minősített ebéden fogadja II. Erzsébet királynő a windsori uralkodói rezidencián, este pedig Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő vacsorán látja vendégül az elnöki házaspárt.

Obama a két királyi program között, péntek délután tárgyal a Downing Streeten David Cameron miniszterelnökkel.

Az amerikai elnöknek ez lesz az ötödik látogatása az Egyesült Királyságban, de érkezését most különösen feszült várakozás előzi meg. Obama ugyanis a brit EU-tagságról júniusra kiírt népszavazás kampányának kellős közepén utazik Londonba, és eddig sem titkolta, hogy a referendum kimenetele nem közömbös számára.

Az EU-tagság nem gyengíti, hanem erősíti Nagy-Britannia befolyását a világban - foglalt állást a The Daily Telegraph című konzervatív brit napilapban közzétett cikkében Barack Obama amerikai elnök.

Az egyébként meglehetősen EU-szkeptikus újságban kifejti azt a véleményét, hogy az erős Európa nem fenyegeti, hanem szintén erősíti Nagy-Britannia globális vezető szerepét.

Az amerikai elnök szerint a briteknek büszkének kell lenniük arra, hogy az Európai Unió elősegítette a brit értékek - a demokrácia, a jogállamiság, a nyitott piacok - terjesztését a kontinensen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×