eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Helyreállt a légi forgalom a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren

Helyreállt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér működése, miután csütörtök reggel véget ért a légiforgalmi irányítók két nappal ezelőtt kezdődött részleges munkabeszüntetése.

Csütörtök reggelre a repülőtéren dolgozó forgalomirányítók mindegyike felvette a munkát az őket foglalkoztató Belgocontrol vállalat friss tájékoztatása szerint. "Mivel mindenki újra munkába állt, reméljük, hogy ma délutánra minden visszaáll a rendes kerékvágásba" - mondta Dominique Dehaene, a cég szóvivője.

"Jelen pillanatban minden rendben megy" - közölte Florence Muls, a légikikötőt működtető vállalat szóvivője.

A Brussels Airlines belga légitársaság ennek ellenére törölte harminchat csütörtöki járatát, erről még szerda este született meg a döntés, amikor nem lehetett tudni, hogy a dolgozók másnap munkába állnak.

A munkabeszüntető akció már egy ideje tartott, ami azt jelenti, hogy a Belgocontrolnak napról-napra egyre több munkatársa jelentett beteget. Kedd reggel azonban a vállalat vezetése és a szakszervezet között megállapodás született a légi irányítók korkedvezményes nyugdíjba vonulásáról, de ez nem volt elfogadható a dolgozóknak, akik ezért "fokozták az akciót", ellehetetlenítve ezzel a repülőtér működését.

A sztrájk miatt nagyjából kétszáz járatot kellett törölni.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×