eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

"Országunk neve ökölcsapásként rengeti meg a nagyhatalmakat"

Az iráni elnök szerint országa a világ első hatalma. Mahmúd Ahmadinezsád elnök hangsúlyozta azt is, hogy országa az atomprogramja miatti Nyugattal kialakult szembenállásból győztesen kerül ki.

Az iráni elnök a teheráni televízió által egyenes adásban közvetített beszédében a világ első hatalmának nevezte Iránt, melynek neve "ökölcsapásként rengeti meg a nagyhatalmakat".

Mahmúd Ahmadinezsád az 1980 és 1988 közötti iraki-iráni háború áldozatainak családtagjaihoz intézve szavait ismét bírálta belső ellenzékét, amelyet azzal vádolt meg, hogy összejátszik az ellenséggel.

Az államfő kijelentései akkor hangzottak el, amikor több nyugati ország igyekszik az ENSZ Biztonsági Tanácsát rávenni arra, hogy harmadszorra is szavazzon meg szankciókat Irán ellen, ösztökélve ezzel Teheránt atomprogramjának felfüggesztésére.

Az iráni elnök hangsúlyozta azt is, hogy országa az atomprogramja miatti Nyugattal kialakult szembenállásból győztesen kerül ki. "Az iráni nemzet kész a győzelemre nukleáris téren, és senki nem tudja megállítani ebben" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×