eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

"A munkáspárti kormány a démoni fenevadhoz hasonló"

A démoni hétfejű fenevadhoz hasonlította Nagy-Britannia egyik püspük Gordon Brown kormányát, amiért az saját erkölcsi felfogását varrja a társadalom nyakába. Graham Dow nyilatkozatával egy új, a homoszexuálisok jogairól szóló törvény ellen tiltakozik.

A magas rangú egyházi vezető tavaly a Nagy-Britanniát sújtó pusztító árvizekről azt mondta: ez Isten ítélete az erkölcstelenségről. Graham Dow most az új, homoszexuálisok jogairól szóló törvény ellen emelte fel szavát, közölve, hogy az korlátozza a vallásszabadságot.

A püspök úgy fogalmazott: azzal, hogy a kormány az emberek nyakába varrja saját morális elképzeléseit, inkább a Jelenések Könyvének 13. fejezetében, nem pedig a Pál apostolnak a rómaiakhoz írott levelében ábrázolt hatalommá válik.

"És láttam, hogy a tengerből feljön egy fenevad, tíz szarva és hét feje volt, szarvain tíz korona, és a fejein istenkáromló nevek. Ez a fenevad, amelyet láttam, párduchoz hasonlított, lába, mint a medvéé, szája, mint az oroszláné: a sárkány átadta neki erejét, trónját és nagy hatalmát" - kezdődik a Jelenések Könyvének említett passzusa.

A vége így szól: "Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat."

Mégsem démonok?


Dow püspök rövid időn belül a második magas rangú egyházi vezető, aki súlyos kijelentéseket tesz Nagy-Britanniában: korábban a canterburyi érsek arról beszélt, hogy elkerülhetetlen bevezetni az iszlám jog, a sárija egyes tételeit az országban.

Carlisle püspöke később azt mondta: nem nevezte a kormány tagjait démonoknak, majd hozzátette, hogy a Jelenések Könyve ilyen szóval illette a Római Birodalmat. Graham Dow, mint mondta, azt akarta bemutatni, hogy mekkora a különbség rómaiakhoz írott levélben, illetve a Jelenések könyvében ábrázolt hatalom között.

Pál apostol ugyanis azt írja: "A felsőbb hatalom nem arra való, hogy a jótettől ijesszen el, hanem hogy a rossztól."

Graham Dow karizmatikus protestáns, aki komolyan veszi a démonokról szóló bibliai utalásokat. Az ördögűzés szakértője, mielőtt püspökk lett volna belőle, röpiratot fogalmazott, amelyben felsorolta a gonosz vagy ártalmas lelkek megnyilatkozásait: annak számította a dohányzást, sőt, azt is, ha valaki fekete ruhát visel.

A találkozón, amelyen súlyos szavai elhangzottak, az püspök bemutatott egy új könyvet is, amely szembeszáll a homoszexualitást liberálisan kezelő nézetekkel, majd arra bíztatta a katolikusokat, hogy bátran védjék meg hitüket, még akkor is, ha azért állandóan homofóbnak nevezik őket.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×