eur:
400.5
usd:
368.2
bux:
74724.93
2024. október 16. szerda Gál

Szász Jenő együttműködne az RMDSZ-szel

Együttműködést javasol a Romániai Magyar Demokrata Szövetség számára az idei önkormányzati és parlamenti választásokon a Magyar Polgári Párt elnöke.

Szász Jenő az erről kidolgozott nyolc pontos dokumentumban elsősorban azt szeretné, ha a két szervezet elismerné egymás politikai létjogosultságát.

Emellett azt is kezdeményezi: csak abban az esetben versengjenek egymással a romániai tavaszi helyhatósági választásokon, ha az nem veszélyezteti a magyar képviseletet.

A politikus ezen kívül közös parlamenti jelöltlista állítását is indítványozza az idei romániai törvényhozási választásokra.

Markó Béla, az RMDSZ elnöke korábban azt mondta: a Magyar Polgári Párt azért jött létre, hogy csökkentse pártja esélyeit a helyhatósági és parlamenti választásokon.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán: az Európai Uniónak és Nagy-Britanniának szüksége van egymásra

Gálik Zoltán: az Európai Uniónak és Nagy-Britanniának szüksége van egymásra

A brit külügyminiszter is részt vett az Európai Unió külügyminisztereinek értekezletén hétfőn Luxemburgban, és rendszeres egyeztetésekben állapodott meg az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével. Ezzel új alapokra helyeződhet az unió és Nagy-Britannia kapcsolata. Minderről Gálik Zoltánt, a Budapesti Corvinus Egyetem docensét kérdezte az InfoRádió.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×